Zes doden bij treinongeluk op brug in Denemarken

Ongeluk met passagierstrein Zestien mensen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde op de brug die de eilanden Funen en Seeland met elkaar verbindt.

De Grote Beltbrug verbindt twee eilanden
De Grote Beltbrug verbindt twee eilanden

Bij een treinongeluk in Denemarken zijn woensdag zes mensen om het leven gekomen. Ook raakten zestien mensen gewond. Dat laat de Deense politie weten in een verklaring.

Het ongeluk gebeurde rond 07.35 uur op de Grote Beltbrug die de eilanden Funen en Seeland met elkaar verbindt. De trein was onderweg van de stad Odense naar Kopenhagen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat de passagierstrein werd geraakt door een „onbekend voorwerp” maar gaf verder geen details.

Volgens lokale media zou het gaan om een groot doek dat van een goederentrein was gekomen die in tegengestelde richting reed. Deze zou op de passagierstrein terecht zijn gekomen waardoor de trein plotseling moest remmen. Op foto’s is te zien dat de goederentrein bier van het Deense merk Carlsberg vervoerde.

Aan boord van de passagierstrein zouden ongeveer 160 mensen zijn geweest. De brug is voor het treinverkeer gesloten en de politie heeft een noodcentrum ingericht. Het is nog niet bekend wanneer het treinverkeer weer op gang komt.

Op het moment van het ongeluk was het slecht weer en waaide het hard. Het is nog niet duidelijk of de weersomstandigheden iets met het ongeluk te maken hebben.

De brug is voor automobilisten in oostelijke richting weer geopend maar de politie roept mensen op zoveel mogelijk weg te blijven van de brug. „We hebben al verkeersproblemen die alleen maar erger worden, hoe meer auto’s er aankomen”, laat de politie in een verklaring weten. Ook roept de politie op geen foto’s van de plaats van het ongeluk te maken.

De bestuursvoorzitter van het spoorbedrijf, Flemming Jensen, laat op de Deense televisie weten „dat zijn gedachten uitgaan naar de familie”..