Verenigde Staten

Mitt Romney: Trumps beleid zorgt voor wereldwijde ontsteltenis

Oud-presidentskandidaat Mitt Romney heeft in een opinieartikel in The Washington Post stevige kritiek geuit op zijn partijgenoot en president Donald Trump. „Trumps woorden en acties hebben gezorgd voor wereldwijde ontsteltenis”, schrijft de politicus. De kritiek komt op een bijzonder moment omdat Romney donderdag beëdigd wordt als senator voor de staat Utah. „Toen Donald Trump genomineerd werd als presidentskandidaat voor de Republikeinen, hoopte ik dat zijn verkiezingscampagne zich ver zou houden van wrok en getier. It did not.” De Republikein geeft onder meer af op het buitenlandbeleid van de president. Zo pleit Romney voor een betere band met de Europese Unie en Aziatische landen. Ook schrijft hij dat verschillende landen het vertrouwen in Trumps capaciteiten zijn verloren. (NRC)