Filmoverzicht: manipulators in de pruikentijd, ‘Buddy’ gaat over meer dan een trouwe viervoeter

Recensies Naar de film deze week? De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos (‘The Lobster’) maakte met ‘The Favourite’ een heerlijk vileine en subversieve pruikenfilm. De hoofdpersonen in de documentaire ‘Buddy’ kunnen dankzij hun hond zelfstandig blijven.

 • ●●●●

  The Favourite: Kostuumfilm

  De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos (‘The Lobster’) wilde altijd al een kostuumfilm maken. ‘The Favourite’ is een heerlijk vileine en subversieve variant. Lees de recensie: Een heerlijk vileine machtsstrijd in ‘The Favourite’

  Regie: Yorgos Lanthimos. Met: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Nicholas Hoult.

 • ●●●●

  Los versos del olvido: Magisch realisme

  ‘Los versos del olvido’ doet denken aan de bureaucratie van onderdrukking in politieke dictaturen. De film is prettig raadselachtig, de hoofdpersoon is zijn eigen naam vergeten. Lees de recensie: Het grote vergeten in een dictatuur

  Regie: Alireza Khatami. Met: Juan Margallo, Tomás del Estal, Manuel Morón.

 • ●●●●●

  An Impossibly Small Object: Arthouse

  ‘An Impossibly Small Object’ zit vol fraai camerawerk en heeft een uiterst subtiel en intelligent script. Toch kleeft aan de film iets van defensief navelstaren. Lees de recensie: Subtiele en intelligente film over verlies en onthechting

  Regie: David Verbeek. Met: David Verbeek, Lisa Lu, Klara Mucci.

 • ●●●●●

  White Boy Rick: Misdaadfilm

  De veertienjarige Richard Wershe Jr. werd ingezet als jongste drugs-informant ooit. Drie jaar later dankte de FBI hem af en werd hij veroordeeld tot levenslang. Lees de recensie: De veertienjarige die werd ingezet, afgedankt, gearresteerd en veroordeeld

  Regie: Yann Demange. Met: Matthew McConaughey, Richie Merritt, Jennifer Jason Leigh.

 • ●●●●

  Buddy: Documentaire

  De honden in de documentaire Lees de recensie: Zelfstandig blijven, dankzij de hond

  Regie: Heddy Honigmann.