Oudejaarstweet

Commando VS dreigt met atoombom op Oudjaar

Het Amerikaanse Strategisch Commando, dat het nucleaire arsenaal van het land beheert, heeft excuses gemaakt voor een controversiële oudjaarstweet. Daarin stond dat het US Strategic Command paraat stond om, „als het ooit nodig is”, „iets veel, veel groters te laten vallen” dan de enorme bol die men in de aanloop naar twaalf uur op Times Square in New York laat zakken. Erbij was een filmpje te zien van een B-2 bommenwerper in actie. Tekst en filmpje wekten online commotie. Walter Shaub Jr., voormalig ethisch jurist van het Witte Huis, twitterde: „Wat voor idioten zijn er aan de macht in dit land?” De tweet kwam kort voor de jaarlijkse ball drop op Times Square, wanneer een glinsterende bol in de laatste minuut van het jaar langs de vlaggenmast boven op een wolkenkrabber zakt. (BBC)