In beeld

De mooiste sportfoto’s in beeld

Uit het enorme aanbod van sportfoto’s selecteert de beeldredactie van NRC elke weekend de mooiste. Een weekend waarin vooral schaatsen, darts en buitenlands voetbal op televisie te zien was, leverde daarnaast ook nog veel mooie foto’s op van onder meer ijshockey, schansspringen, rugby en handboogschieten.

De start van Dai Dai Ntab (voorgrond) en Jan Smeekens op de 500 meter tijdens het NK afstanden in Thialf, Heerenveen. Ze zouden respectievelijk tweede en derde worden achter winnaar Ronald Mulder.
Foto Vincent Jannink / ANP
Verliezen met een verschil van één punt doet bij basketballers extra pijn. Arizona State-guard Luguentz Dort kan het niet geloven dat zijn universiteitsteam met 67-66 heeft verloren van Princeton.
Foto Ralph Freso / AP
De Deense jeugdijshockeyploeg verzamelt zich rond goalie Mads Soegaard (nummer 30) voorafgaand aan het duel met Zwitserland op het wereldkampioenschap in Vancouver, Canada.
Foto Darryl Dyck / AP
De Duitser Alexander Zverev neemt het in Perth op tegen de Spanjaard David Ferrer tijdens de Hopman Cup. Dit landentoernooi voor gemengde teams bestaat sinds 1989. Wedstrijden bestaan uit twee singlepartijen (mannen en vrouwen) en een mixed-dubbel.
Foto Tony McDonough / EPA
De halve finale van de NCAA (de studentencompetitie)tussen Oklahoma Sooners en Alabama Crimson was voor de Amerikanen weer een van de hoogtepunten van het American football-seizoen.
Mike Ehrmann / AFP
De Japanner Ryoyu Kobayashi tijdens de training voor de eerste Vierschansentoernee in Oberstdorf, Duitsland.
Foto Christof Stache / AFP
Ireen Wust won na de 1.500 meter zondag ook de 1.000 meter tijdens de NK afstanden.
Foto Vincent Jannink / ANP
De jeugdige Tsjechische goalie Jakub Skarek heeft de puck te pakken in de WK-wedstrijd tegen gastland Canada in Vancouver.
Darryl Dyck / AP
Drie dagen duurt de handboogschietwedstrijd tussen de circa honderd Indiase stammendorpen in Guwahati.
Foto EPA
Patrick Roest (links) en Sven Kramer (zittend) na hun gevecht op de 5.000 meter tijdens de NK afstanden. Roest won en werd Nederlands kampioen, Kramer eindigde als derde.
Foto Vincent Jannink / ANP
De Zuid-Afrikaanse rugbyer Jacques Du Plessis is voor zijn club Montpellier in de Franse competitiewedstrijd tegen Pau de Nieuw-Zeelander Colin Slade te snel af.
Foto Pascal Guyot / AFP