Weer

Het is deze zaterdag bewolkt en in de middag valt vooral in het noordoosten af en toe (mot)regen. Limburg houdt het tot de avond droog. De westen- tot zuidwestenwind trekt aan naar matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan zee, 4-7 Bft. Met 8 tot 11 graden is het zacht.

In de avond draait de wind naar het noordwesten en wordt het op de Wadden onstuimig met een harde tot stormachtige wind, windkracht 7 tot 8. Daar is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. In de oostelijke regio’s is het rustiger en valt nog wat regen. In de nacht naar zondag neemt de wind af en wordt het droog.

Kouder dan 4 tot 7 graden wordt het niet.

Zondag start droog met hier en daar een glimp van de zon. In de middag volgt vanuit het westen wat lichte (mot)regen. Het blijft zacht met 8 tot 10 graden en de westenwind is zwak tot matig.

Tijdens oud en nieuw blijft het zacht en grijs. Zeker tijdens de jaarwisseling is er kans op mist. De tweede helft van de week wordt het kouder.