Man rijdt met auto luchthaven Hannover op, vliegverkeer stilgelegd

De man ramde zijn auto door een hek en werd al snel opgepakt door de politie. Hij was onder invloed van cocaïne en amfetamine.

Foto Clemens Heidrich/AFP

Een man is zaterdag met zijn auto de internationale luchthaven van het Duitse Hannover opgereden. Agenten konden hem snel aanhouden en arresteren, meldt de politie. Het vliegverkeer op de luchthaven werd na het incident stilgelegd.

Kort voor 16.00 uur reed de man in zijn auto, die volgens Duitse media een Pools kenteken had, dwars door een hek heen. Hij belandde op het deel van de luchthaven waar de vliegtuigen staan opgesteld. Van terrorisme lijkt vooralsnog geen sprake. De man was onder invloed van cocaïne en amfetamine.

De auto is uit voorzorg onderzocht door de explosievenopruimingsdienst. Er bleek niets gevaarlijks in het voertuig te liggen. Voor de zekerheid werd een van de terminals van het vliegveld deels ontruimd. De auto kwam voor de glazen pui van het gebouw tot stilstand, wat in het geval van een bomexplosie een levensgevaarlijke situatie had kunnen opleveren. De andere terminals bleven open.

Vluchten omgeleid

Het vliegverkeer kwam in de loop van de avond weer op gang. Het vliegveld liet aan het begin van de avond op Facebook weten dat de check-in weer open was. Vluchten die op weg waren naar Hannover toen de man door het hek reed, zijn omgeleid naar andere vliegvelden.

Hannover Airport is een middelgrote luchthaven, waar vooral goedkope vakantievluchten vertrekken en landen. De Duitse tak van lowcost-maatschappij TUIFly heeft er zijn thuisbasis. Hannover verwerkte vorig jaar 5,87 miljoen passagiers. Ter vergelijking: Schiphol, de op twee na drukste luchthaven van Europa, kreeg in 2017 68,4 miljoen reizigers over de vloer.