Verrassingsbezoek

Trump onthult identiteit SEALs

Via het twitteraccount van president Trump is mogelijk de identiteit onthuld van Amerikaanse special forces in Irak. Na Trumps onverwachte bezoek aan troepen op de Al Asad luchthaven werd een video gedeeld met beelden van Amerikaanse militairen op Twitter. Bronnen binnen Defensie zeggen tegen het tijdschrift Newsweek dat aan het begin van het filmpje SEAL Team Five te zien is. De soldaten zijn volledig in uitrusting met hun nachtkijkers op hun hoofd. In het filmpje poseert Trump met het team, zijn duim omhoog, met zijn vrouw Melania. Als dat klopt zou hiermee de aanwezigheid van de eenheid in Irak zijn onderkend. Bij dit soort beelden worden de gezichten meestal geblurd zodat de identiteit niet te achterhalen is. Ook dat is niet gebeurd. (NRC)