Dief ontsnapt uit gevangenis De Schie in Rotterdam

Volgens ooggetuigen is de man ontsnapt in een blauwe vuilniszak, die naar buiten werd meegenomen door een andere gevangene.

De Schie aan de Prof. Jonkersweg vormt samen met locatie Hoogvliet de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam.
De Schie aan de Prof. Jonkersweg vormt samen met locatie Hoogvliet de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam. Foto ANP

Een 26-jarige gedetineerde is vrijdagochtend rond 09.00 uur ontsnapt uit de Rotterdamse gevangenis De Schie. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Toen duidelijk werd dat de man mogelijk was ontsnapt, werd volgens protocol de hele instelling doorzocht. Toen die doorzoeking niets opleverde, werd de politie ingeschakeld. De man zat vast wegens diefstal.

Volgens de DJI, onderdeel van het ministerie van Justitie, is de man ontsnapt in een blauwe vuilniszak. Een andere gedetineerde, die vrijdag werd vrijgelaten omdat hij zijn straf had uitgezeten, heeft de 26-jarige vermoedelijk naar buiten gesmokkeld. De ontsnapte gevangene moest tot nog tot december volgend jaar een celstraf uitzitten.

Vorig jaar wist een gedetineerde uit de gevangenis van Dordrecht te ontsnappen. De 24-jarige Elias A. ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers toen hij een arts bezocht in het ziekenhuis. Bewakers losten destijds enkele waarschuwingsschoten, maar raakten hem kwijt tijdens de achtervolging. A. werd na ruim een maand opnieuw opgepakt in een woning in het Brabantse Etten-Leur.

Correctie (3 januari 2018): In een eerdere versie van dit stuk stond per abuis dat Elias A. ontsnapte uit de Rotterdamse gevangenis de Schie. Dat moet Dordrecht zijn en is hierboven aangepast.