Sicilië

Zeker tien gewonden na aardbeving door vulkaan Etna

De rommelende vulkaan Etna heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een relatief zware aardbeving veroorzaakt. Door de beving met een kracht van 4,8 raakten zeker tien mensen gewond en liepen meerdere gebouwen schade op in de provincie Catania op Sicilië. In Fleri zijn twee mensen onder het puin vandaan gehaald. In het naburige Zafferena Etna is een 80-jarige man gered uit zijn ingestorte huis. Een deel van de autosnelweg Catania-Messina, de A18, is afgesloten voor het verkeer vanwege beschadigingen van het asfalt.

De Etna is maandag uitgebarsten. De vulkaan spuwt lava en as uit een nieuwe breuk die ’s ochtends rond 9 uur is ontstaan. Het seismologische instituut INGV mat in enkele uren tijd zo’n 130 aardbevingen. De meest hevige was in kracht zwaarder dan 4. (NRC)