Voetbal

Real Madrid wint WK voor clubs voor het derde jaar op rij

Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij het WK voor clubs gewonnen. De winnaar van de Champions League versloeg in de finale Al Ain uit Abu Dhabi met 4-1. Met vier eindzeges is Real nu de succesvolste club in de historie van dit toernooi. Barcelona zegevierde drie keer. Real won het toernooi in 2014 voor het eerst en was in 2016 en 2017, met Zinedine Zidane als trainer, ook de beste van de wereld. Luka Modric opende zaterdag na een kwartier de score en na een uur zorgde Marcos Llorente voor de 2-0. Aanvoerder Sergio Ramos kopte even later de derde treffer binnen, waarna Tsukasa Shiotani iets terug deed namens Al Ain. In blessuretijd werkte Yahia Nader de bal in eigen doel (4-1). Voor de Argentijn Santiago Solari is het zijn eerste prijs als trainer van Real Madrid. (ANP)