Al-Shabaab

Dubbele aanslag in Somalische hoofdstad: zeker zestien doden

Bij een dubbele aanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdagochtend zeker zestien mensen omgekomen, meldt de lokale politie. Twintig mensen raakten gewond. Twee explosies troffen kort na elkaar dezelfde buurt van de stad, waar het (permanent gesloten) nationale theater en de presidentiële villa liggen. De eerste explosie werd veroorzaakt door een zelfmoordterrorist, die zichzelf in een auto opblies bij een militaire controlepost in de straat. Daarbij vielen volgens de politie vijf doden, zowel militairen als burgers. Getuigen meldden dat zij daarna een tweede explosie hoorden. Het incident is opgeëist door de extremistische organisatie Al-Shabaab, die via een eigen radiostation een bericht verspreidde over de aanslagen. De tweede explosie zou zijn bedoeld om de hulpdiensten te raken. (Reuters/AFP)