Tweede seizoen van De Luizenmoeder te zien vanaf 10 februari

De opnames voor het tweede seizoen zijn in oktober van start gegaan. Vanaf 10 februari is de AVROTROS-serie weer te zien.

Scènes uit ‘De Luizenmoeder’.
Scènes uit ‘De Luizenmoeder’.

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt vanaf 10 februari 2019 uitgezonden, maakte AVROTROS vrijdag bekend. De comedyserie, over de strijd van leraren en ouders op basisschool De Klimop, werd afgelopen jaar een onverwacht succes en trok gemiddeld 3,7 miljoen kijkers.

Recensenten waren lovend over de serie. Tv-recensent Angela de Jong omschreef het als een comedy die “de doorgeslagen politieke correctheid” op de hak neemt.

Ook het feministische blad Opzij was positieg: “De Luizenmoeder is een verademing voor iedereen die, naast Zwarte Piet-, #MeToo- en wie weet nog heel andere discussies, hunkert naar een gezonde dosis politiek-incorrect gedrag.” Sommige critici vonden de grappen politiek incorrect of racistisch.

In juni werd het programma bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. Onder anderen actrices Ilse Warringa en Jennifer Hoffman spelen de hoofdrollen in de comedy. Warringa schreef samen met Diederik Ebbinge en Eva Aben het scenario.

AVROTROS deelde ook alvast de eerste beelden van seizoen twee: