Ruim twintig doden bij busongeluk Nepal

Auto-ongelukken komen vaker voor in Nepal, dat kampt met zowel slecht onderhouden wegen als voertuigen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Niranjan Shrestha / AP

Bij een busongeluk met scholieren en hun docenten zijn vrijdag in Nepal zeker 23 doden gevallen. Dat heeft de Nepalese politie bekendgemaakt, meldt persbureau AFP. Ook raakten veertien mensen gewond.

Op de terugweg van een schoolreisje stortte de bus van een bergrand. Het voertuig kwam circa 500 meter verder tot stilstand. Volgens politiechef Bel Bahadur Pandey is het ongeluk zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een te hoge snelheid van de bus.

Afgelegen

Reddingswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat het ongeluk in een afgelegen gebied plaatsvond. Het ongeval gebeurde bij het dorp Ramri, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Kathmandu. Gewonden zijn naar een nabijgelegen ziekenhuis overgebracht.

Auto-ongelukken komen vaker voor in Nepal, dat kampt met zowel slecht onderhouden wegen als voertuigen. Een week eerder stierven zestien mensen toen een truck van een bergweg reed en in de diepte stortte.