Doping

Zwemster Kira Toussaint positief getest op doping

Zwemster Kira Toussaint (24) is positief getest op tulobuterol, een astmamedicijn dat op de dopinglijst staat. Toussaint zegt in een verklaring op de site van de zwembond niet te weten hoe de stof in haar lichaam is beland. Ze heeft wel astma, staat in de verklaring, maar gebruikt daarvoor andere medicatie, die „is toegestaan en dezelfde werking heeft”. Voorlopig is ze niet geschorst, aldus de KNZB. Ze krijgt eerst nog de gelegenheid om een verklaring te geven. Toussaint werd positief bevonden na een wereldbekerwedstrijd begin november. Een maand later, een paar dagen voor de WK kortebaan in het China, werd ze op de hoogte gesteld waarna ze het toernooi moest laten schieten. De KNZB zei toen dat Toussaint wegens ziekte afwezig was. (NRC)