In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Sneeuw op de daken van het historische stadscentrum van Freudenberg. De stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, beroemd om zijn houten vakwerkhuizen, stamt uit de zeventiende eeuw.
Foto Wolfgang Rattay/Reuters
De Chileense oproerpolitie gebruikt een waterkanon tegen dokwerkers die in de havenstad Valparaiso protesteren tegen de havenoperator TPS. De demonstranten eisen van TPS dat ook tijdelijke of seizoensarbeiders worden meegenomen in onderhandelingen over werkomstandigheden.
Foto Rodrigo Garrido/Reuters
Derwisjen, leden van de mystieke soefi-broederschappen, draaien in het rond tijdens een dans die onderdeel is van een zogeheten Sheb-i Arus-ceremonie. Dit vindt plaats in Konya, een stad in het midden van Turkije: iedere december wordt de dood van de dertiende-eeuwse islamitische geleerde, dichter en sofie-mysticus Jalaladdin Rumi herdacht.
Foto Lefteris Pitarakis/AP
Deze vrouw heeft net haar kind verloren. Haar baby had waarschijnlijk ebola, dat opnieuw een epidemie heeft veroorzaakt in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo. Deze foto werd gemaakt in de buurt van een kliniek in Beni, in de provincie Noord-Kivu.
Foto Goran Tomasevic/Reuters
Inwoners van de wijk Educandos in Manaus, midden in het Amazonegebied, doorzoeken het puin in de straten, een dag nadat een enorme brand door de wijk woedde. Zeshonderd houten huizen, gebouwd op palen langs een rivier, gingen in deze Braziliaanse stad in vlammen op. Er kwam niemand om. Volgens de autoriteiten is het waarschijnlijk dat de brand ontstond door een ongeluk met een snelkookpan die op een open vuur stond.
Foto Michael Dantas/AFP
Dit is de Sunseeker 74 P: een 'superjacht'. Het vaartuig werd eerder deze week met een dieplader vervoerd door Düsseldorf. Bij die stad wordt in januari de 'Boot 2019' gehouden, een grote beurs voor watersport.
Foto Sascha Steinbach/EPA
Deze man is een aanhanger van Emmanuel Ramazany Shadary, een van de kandidaten in de presidentsverkiezingen voor de Democratische Republiek Congo. Shadary, die door zittend president Joseph Kabila naar voren is geschoven als opvolger, hield deze week een campagnebijeenkomst in Goma, in de provincie Noord-Kivu. De verkiezingen waren gepland voor 23 december; deze week werd duidelijk dat ze een week worden uitgesteld.
Foto Alexis Huguet/AFP
Op 18 december is de nationale feestdag van Qatar. Deze week kwamen leden van de krijgsmacht samen bij een viering in de hoofdstad Doha.
Foto Karim Jaafar/AFP
Deze Hondurese familie zit in het tijdelijke opvangcentrum in de Mexicaanse stad Tijuana. De familie Aguilar Duarte maakte deel uit van de migrantenkaravaan die de afgelopen maanden vanuit Centraal-Amerika naar de zuidgrens van de Verenigde Staten trok. De familie heeft in afwachting van een asielaanvraag intrek genomen in een tent, waar ze ook een kerstboom in hebben.
Foto Guillermo Arias/AFP
In de nacht van 9 op 10 december werden op een Joodse begraafplaats in Herrlisheim, in het oosten van Frankrijk, grafzerken beklad met antisemitische symbolen. In totaal werden 37 zerken beklad. Een week later zat de graffiti er nog op, zoals op deze foto te zien is.
Foto Sebastien Bozon/AFP
De Russische president Vladimir Poetin had afgelopen woensdag een ontmoeting met Galina Volchek. Deze Russische actrice - en tegenwoordig artistiek directeur van het Sovremennik-theater in Moskou - vierde haar 85ste verjaardag.
Foto Alexei Nikolsky/EPA
Een foto gemaakt tijdens de eerder genoemde brand in een arme wijk van de stad Manaus. Een inwoner ontvlucht, met haar hond, haar brandende huis.
Foto Michael Dantas/AFP
Ondanks een staakt-het-vuren tussen de strijdende partijen in Jemen, werd de havenstad Hodeida aan het begin van de week toch gebombardeerd. Deze foto is van maandag: een man staat in wat over is van een fabriek na een van de vele luchtaanvallen.
Foto AFP
Deze man zat, samen met 103 andere migranten, op een gammel bootje dat richting de Spaanse kust voer. Het opblaasbootje werd onderschept door de Spaanse kustwacht, dat de mensen aan boord bracht. De migranten werden dinsdag in de haven van Malaga aan wal gebracht.
Foto Jorge Guerrero/AFP
Gestrande reizigers proberen te achterhalen wanneer ze vanaf Londen-Gatwick kunnen vliegen. Het vliegverkeer van de luchthaven - de op een na grootste van het Verenigd Koninkrijk - werd op woensdag en donderdag stilgelegd vanwege de aanwezigheid van drones. Die vlogen in de buurt van het vliegveld. Hoewel het volgens de autoriteiten niet ging om een terroristische actie, werd gevreesd voor een botsing. 760 vluchten van 110.000 passagiers werden geannuleerd. Vrijdag kwam het luchtverkeer weer op gang.
Foto Facundo Arrizabalaga/EPA