Voeding

Unilever neemt De Vegetarische Slager over

Unilever koopt De Vegetarische Slager, de Utrechtse voedingsmiddelenfabrikant die vleesvervangende producten maakt. Dat hebben de bedrijven, die al sinds 2016 samenwerken, woensdag bekendgemaakt. Voedings- en zeepconcern Unilever neemt de fabriek in Breda, de marketing & salesorganisatie in Utrecht en het restaurant in Den Haag over. De negentig werknemers van De Vegetarische Slager blijven in dienst. De overname is naar verwachting nog voor de jaarwisseling afgerond. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. De acquisitie past in de strategie van Unilever om meer plantaardig voedsel te verkopen. De multinational roemt de sterke marktpositie, duidelijke missie en het imago van De Vegetarische Slager. Dat bedrijf, opgericht in 2010, is actief in zeventien landen en telt ruim vierduizend verkooppunten. (NRC)