Veiligheidsmaatregelen op Duitse luchthavens opgeschroefd

De politie zoekt vier verdachten, waarvan er twee eerder ook op de luchthaven van Parijs gesignaleerd zouden zijn.

Foto Sven Kohls/DPA

Vier luchthavens in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg worden extra beveiligd vanwege verdenkingen van spionage op de luchthaven van Stuttgart. Er wordt rekening gehouden met een scenario dat de spionage onderdeel is van de voorbereiding van een terreurdaad op het vliegveld. De Duitse inlichtingendiensten zijn daarover getipt door collega’s uit Marokko, meldt dagblad Tagesschau.

De politie zoekt naar vier verdachten. Twee van hen, een vader en een zoon uit Nordrhein-Westfalen, zouden eerder op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle foto’s hebben gemaakt van de terminal. Zij werden daar opgemerkt door de Franse politie, zo melden Duitse media.

Volgens de krant Bild zijn bij huiszoekingen op verschillende plekken in Duitsland woensdag drie personen aangehouden: twee mannen en één vrouw. Zij worden volgens het verder onbevestigde nieuwsbericht verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Bij de huiszoeking in Plankstadt werd volgens Bild een volautomatisch wapen aangetroffen. Of de drie aanhoudingen te maken hebben met het verhoogde dreigingsniveau in Stuttgart is onduidelijk.