Thuiskok

Tartaar van langoustines

Pel de langoustines. Laat bij 4 exemplaren het laatste deel van de staart zitten. Maak een klein sneetje in de rug van het vlees. Verwijder het darmkanaal. Snijd 4 schoongemaakte langoustines (die zonder staartje) grof tot een tartaar. Breng op smaak met de overige ingrediënten. Zet afgedekt weg in de koelkast. Meng voor het gemberbierzoetzuur de sushi-azijn en het bier in een kom. Schaaf dunne, lange plakken komkommer en snijd de zaadlijst weg. Leg in het zoetzuur. Snijd de appel in plakken van 2 à 3 millimeter. Steek rondjes uit de plakken en leg ze bij de komkommer in het zoetzuur. Meng voor de avocadocrème alle ingrediënten in een keukenmachine tot een mousse. Bewaar afgedekt en in de koelkast. Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels van het zoetzuur. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer een bakplaat met olie en leg de 4 langoustines (die met staart) met de buik naar boven. Schroei ze met een crème-brûléebrander tot ze beginnen te krullen. Draai ze om en schroei lichtjes. Besmeer met de dressing zodat ze mooi glimmen. Bestrooi met zout en peper. Vul een met olijfolie ingevette steekring met een portie langoustinetartaar en een laagje avocadocrème van circa 5 millimeter. Verwijder de steekring. Plaats de geroosterde langoustine in het midden en leg er 3 appelrondjes omheen. Rol de komkommerplakjes op en plaats deze rondom de langoustine.