Ontucht Illinois

Kerk hield namen achter van priesters

De Katholieke Kerk in Illinois heeft de namen van zeker 500 geestelijken, die beschuldigd zijn van seksueel misbruik, achtergehouden. Dat concludeert de hoofdaanklager van de Amerikaanse staat die sinds augustus onderzoek doet naar het misbruik binnen de kerk. „De Katholieke Kerk is daardoor tekortgeschoten in haar morele plicht overlevenden, parochianen en het publiek een volledige en nauwkeurige boekhouding te bieden van al het seksueel ongepast gedrag waarbij priesters in Illinois betrokken zijn”, verklaarde de aanklager. De kerk heeft 185 namen van priesters die beschuldigd worden van seksueel misbruik, wel openbaar gemaakt. Het rapport zorgt voor veel ophef binnen de kerk, die steeds meer onder druk staat vanwege misbruikschandalen. (Reuters)