Designcollege

Verdachte moord bedreigde Rotterdams meisje al eerder

De 31-jarige Bekir R., die wordt verdacht van de moord op een 16-jarig meisje in Rotterdam dinsdag, stond vorig jaar voor de rechter wegens bedreiging en mishandeling van het slachtoffer. Hij kreeg onder meer een contactverbod opgelegd, meldt de politie.

De man ging in hoger beroep maar stond wel onder toezicht van de reclassering en mocht geen contact opnemen met het slachtoffer, Humeyra Öz. Daar hield hij zich niet aan. E. werd in het verleden meerdere malen veroordeeld voor geweldsdelicten tegen verschillende personen. Öz deed een week geleden opnieuw aangifte tegen de verdachte wegens stalking. De politie stelde een opsporingsonderzoek in en had dinsdagmiddag om 14.00 uur een afspraak met haar.

Een klein uur daarvoor werd zij doodgeschoten in de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege, een vmbo-school in de wijk het Nieuwe Westen. Reanimatie door personeel van de school en hulpdiensten was tevergeefs. Volgens de politie blijkt uit camerabeelden en getuigenverklaringen dat rond 13.15 uur een auto de straat in reed. De verdachte stapte uit en liep op het meisje af. Die rende weg maar kwam niet verder dan de fietsenstalling. (NRC)