Technologie

Elon Musk wil 4.000 satellieten lanceren, en autotunnels bouwen

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, krijgt een half miljard dollar van investeerders, melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal. Het ruimtevaartbedrijf wil de investering gebruiken om een satellietnetwerk op te zetten, waarmee wereldwijd goedkoop breedbandinternet wordt aangeboden. Voor dit doel wil SpaceX zeker 4.000 satellieten de ruimte in schieten. Het grootste satellietnetwerk op dit moment omvat 65 satellieten.

Musk stond dinsdagavond volgens The Wall Street Journal ook op het punt plannen te onthullen voor een ondergrondse tunnel voor personenvervoer via autonoom rijdende auto’s. Die plannen zijn onderdeel van zijn tunnelboorbedrijf The Boring Company. Musk wil liften bouwen die personenauto’s in en uit de tunnels kunnen tillen. (NRC)