19 doden bij busongeluk in Oeganda

Bij een busongeluk in de buurt van Sipi zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Volgens de lokale politie gaat het om medewerkers van een Amerikaanse NGO.

Foto: Bram Janssen / AP

Zeker 19 mensen zijn om het leven gekomen toen een bus in de oosten van Oeganda van een klif reed. Zes anderen zijn ernstig gewond. Volgens lokale media hadden de inzittenden de Sipi-watervallen bezocht en waren ze op de weg terug toen de remmen van de bus het begaven. Toen de bestuurder de controle over het stuur verloor, reed de bus in een ravijn.

Volgens een regionale politiewoordvoerder was de bus eigendom van het Kiryandongo Technisch Instituut. De inzittenden van de bus zouden medewerkers zijn van de National League of USA, een Amerikaanse NGO die zijn basis heeft in Kiryandongo, op zo’n tweehonderd kilometer van de hoofdstad Kampala.

De medewerkers waren op een driedaagse trip naar een natuurpark bij Mount Elgon. De wegen in ganda staan bekend om de vele verkeersongelukken die er voorkomen. Eerder dit jaar kwamen er 48 mensen om het leven bij een ernstig verkeersongeluk in het noorden van het land.