Verenigd Koninkrijk

Corbyn dient ‘symbolische’ motie van wantrouwen tegen May in

De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft maandag toch een motie van wantrouwen ingediend tegen premier Theresa May. Het gaat om een symbolische daad: het Lagerhuis kan May alleen via een motie van wantrouwen tegen de hele regering wegstemmen. Corbyn zou volgens Britse media tot de motie hebben besloten vanwege de grimmige stemming in een Lagerhuisdebat eerder op de dag. May legde daar een verklaring af over haar onderhandelingen in Brussel vorige week. Daar probeerde zij meer concessies los te krijgen van de Europese Unie wat betreft de noodoplossing voor Noord-Ierland. Labour vindt dat May te weinig bereikt heeft. Ook is Corbyn woedend dat zij de stemming in het Lagerhuis heeft uitgesteld naar de derde week van januari. (NRC)