Trainer Mourinho per direct weg bij Manchester United

Dat maakt de club dinsdag bekend. De resultaten van United vielen de afgelopen tijd tegen. Er is nog geen duidelijkheid over zijn vervanger.

Jose Mourinho afgelopen zondag bij de wedstrijd tegen Liverpool. Manchester verloor de wedstrijd met 3-1.
Jose Mourinho afgelopen zondag bij de wedstrijd tegen Liverpool. Manchester verloor de wedstrijd met 3-1. Foto Reuters

Trainer José Mourinho is per direct weg bij Manchester United. Dat heeft de voetbalclub dinsdag bekendgemaakt.

De resultaten van United laten al langer te wensen over. De club staat momenteel zesde in de Premier League - het gat met koploper Liverpool is na het verlies dit weekend (3-1) tegen die club negentien punten. In de Champions League eindigde United als tweede in de poule nadat het vorige week van Valencia verloor. Het treedt na de winterstop aan tegen Paris Saint-Germain.

Twitter avatar ManUtd Manchester United Manchester United has announced that Jose Mourinho has left the Club. We would like to thank him for his work during his time at Manchester United and wish him success in the future. #MUFC

Behalve teleurstellende resultaten zou ook de ontwikkeling van jonge spelers bij de club te wensen overlaten. Bovendien had hij een moeizame relatie met de leiding van de club en enkele spelers, onder wie Paul Pogba.

In een persbericht bedankt de club Mourinho voor zijn werk en wenst hem succes in zijn verdere loopbaan. Ook laat de club weten tot het eind van het seizoen een vervanger aan te stellen. Tot die tijd wordt er gezocht naar een nieuwe trainer. Volgens Britse media maakt de club binnen 48 uur bekend wie als interim-trainer wordt aangesteld. De komende dagen neemt assistent Michael Carrick de training voor zijn rekening.

Prijzen

De 55-jarige Portugees won met Manchester United in het seizoen 2016/2017 de Europa League door met 2-0 van Ajax te winnen. Vorig jaar greep de club naast de prijzen en werd tweede in de Premier League.

Mourinho volgde in mei 2016 Louis van Gaal op die als trainer was ontslagen. Hij tekende een contract voor drie jaar met een optie om te blijven tot 2020. Kort daarvoor was Mourinho ontslagen als trainer van Chelsea na teleurstellende resultaten.