Terreur

Spaanse politie arresteert Nederlander op verdenking van terroristische activiteiten

De Spaanse politie heeft maandag een Nederlander opgepakt op verdenking van terroristische activiteiten. Dat melden Spaanse media. Het gaat om de 29-jarige Khalid M., die in het vizier kwam omdat hij zich verdacht gedroeg in de badplaats Salou. Hij bekladde een hotelkamer met graffiti die de jihad verheerlijkt en liep schreeuwend over straat. De politie kon hem maandag aanhouden bij een tankstation langs de snelweg AP-7 bij de Catalaanse stad Tarragona. Bij zijn arrestatie droeg M. geen schoenen en maakte hij een verwarde indruk. De Nederlander staat als geradicaliseerd bekend bij de Spaanse autoriteiten, maar is nog nooit veroordeeld voor terroristische activiteiten. Wel heeft hij een strafblad, onder meer vanwege verboden wapenbezit. (NRC)