Voetbal

José Mourinho per direct weg bij Manchester United

José Mourinho is niet langer manager van Manchester United. De Engelse club meldde dinsdagochtend dat de Portugees per direct is vertrokken. Hij is hoogstwaarschijnlijk ontslagen als gevolg van de teleurstellende resultaten van de ploeg. United staat zesde in de Premier League en na het verlies van zondag tegen koploper Liverpool (3-1) bedraagt de achterstand nu negentien punten. United heeft zich wel geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, daarin speelt het tegen Paris Saint-Germain. Mourinho (55) werd in 2016 aangesteld als opvolger van Louis van Gaal. In zijn eerste seizoen won hij onder meer de Europa League, door in de finale van Ajax te winnen (2-0). Mourinho was eerder coach van onder meer Chelsea, Real Madrid, Internazionale en FC Porto. United gaat tot het einde van het seizoen door met een nader aan te stellen interim-manager. Mourinho had nog een contract tot 2020. (NRC)