Zwemmen

Drie gouden medailles bij WK kortebaan voor Ranomi Kromowidjojo

Foto Reuters

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft zondag bij de wereldkampioenschappen kortebaan (25 meter) in het Chinese Hangzhou haar derde wereldtitel behaald. Ze won de 50 meter vrije slag in een tijd van 23,19. Het zilver was voor Femke Heemskerk (23,67). De 28-jarige Kromowidjojo was al drie keer eerder wereldkampioene op het sprintnummer: in 2010, 2014 en 2016. Ze behaalde in China eerder goud op de 100 meter vrije slag en de 50 vlinder. In totaal behaalde ze acht medailles: naast haar individuele gouden plakken haalde ze ook vier keer zilver en een keer brons op de estafettes. Heemskerk behaalde ook acht medailles: buiten dezelfde vijf estafettes haalde ze individueel zilver op de 50 en 100 vrij en brons op de 200 vrij. (ANP)