Vliegverkeer Eindhoven Airport hervat

De luchthaven heeft veertien extra vluchten ingeroosterd om de door de dichte mist opgelopen achterstand weg te werken.

Gestrande reizigers wachten op de bus bij Eindhoven Airport. Al het vliegverkeer werd zondag stilgelegd vanwege de mist.
Gestrande reizigers wachten op de bus bij Eindhoven Airport. Al het vliegverkeer werd zondag stilgelegd vanwege de mist. Foto Rob Engelaar/ANP

Het vliegverkeer vanaf Eindhoven Airport is na de dichte mist van afgelopen zondag weer op gang gekomen. Dat bevestigt de luchthaven maandagochtend desgevraagd.

Zo’n achtduizend passagiers waren de dupe van de sluiting van het vliegveld op zondag. Vanwege de dichte mist besloot de luchthaven de vertrekhal enige tijd te sluiten. 25 uitgaande vluchten werden geannuleerd. Eenzelfde aantal arriverende vluchten werd vanaf het middaguur omgeleid naar luchthavens in de buurt.

Ook Schiphol had last van de mist. Daar kon de luchthaven minder vliegverkeer verwerken.

Negenhonderd passagiers strandden uiteindelijk op de luchthaven van Eindhoven. Het Rode Kruis zette daar honderdvijftig veldbedden neer, maar het merendeel van de getroffenen vond elders onderdak. Het vliegveld heeft deze maandag veertien extra vluchten ingezet om de opgelopen achterstand weg te werken. Dat kan tot kleine vertragingen leiden.