Online broker

BinckBank overgenomen door Saxo Bank uit Denemarken

Online broker BinckBank, in Nederland actief onder de namen Binck en Alex, heeft overeenstemming bereikt over een overname door Saxo Bank uit Denemarken. Het bestuur van BinckBank raadt aandeelhouders aan akkoord te gaan met het Deense bod. Vrijdag bleek dat Saxo 6,35 euro per aandeel wil betalen, 35 procent boven de slotkoers van vrijdag. Daarmee wordt BinckBank gewaardeerd op 424 miljoen euro. BinckBank werd in 2000 opgericht en is nu actief in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Saxo werd in 1992 opgericht en werkzaam in zestien landen. BinckBank heeft circa 580 werknemers, Saxo bijna 1.600. BinckBank behoudt zijn naam en het statutaire hoofdkantoor blijft in Amsterdam. De koers van BinckBank schoot deze maandagochtend omhoog op het Damrak. (ANP)