Mist

Vliegverkeer vanaf Eindhoven Airport weer op gang

Het vliegverkeer vanaf Eindhoven Airport is na de dichte mist van zondag weer op gang gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchthaven maandagochtend desgevraagd. Zo’n achtduizend passagiers waren de dupe van de sluiting van het vliegveld op zondag. Vanwege de dichte mist besloot de luchthaven de vertrekhal enige tijd te sluiten; 25 uitgaande vluchten werden geannuleerd. Eenzelfde aantal arriverende vluchten werd vanaf het middaguur omgeleid naar luchthavens in de buurt. Negenhonderd passagiers strandden uiteindelijk op de luchthaven van Eindhoven. Het Rode Kruis zette daar honderdvijftig veldbedden neer, maar het merendeel van de getroffenen vond elders onderdak. Ook Schiphol had last van de mist. Daar kon de luchthaven minder vliegverkeer verwerken. (NRC)