Luchtvaart

Eindhoven Airport dicht door mist, 8.000 passagiers getroffen

Vanwege de mist konden er zondagavond geen vliegtuigen landen op of vertrekken van Eindhoven Airport. De luchthaven was afgesloten. Ongeveer 25 uitgaande vluchten zijn geannuleerd en nog eens 25 arriverende vluchten zijn vanaf het middaguur omgeleid naar onder andere Keulen, Maastricht en Schiphol. De geannuleerde vluchten hadden onder andere Barcelona en het Portugese Faro als bestemming. Naar schatting werden zo’n 8.000 passagiers gedupeerd. Hulporganisatie Rode Kruis liet via Twitter weten dat het 500 veldbedden naar de luchthaven had gestuurd voor gestrande reizigers. Ook op Schiphol ondervond het vliegverkeer zondag hinder van het weer. Daar liep een deel van de binnenkomende vluchten forse vertraging op vanwege de dichte mist. (NRC)