Europese verkiezingen

Ayhan Tonça is de nieuwe lijstrekker van Denk in Europa

Ayhan Tonça, voorheen gemeenteraadslid voor het CDA in Apeldoorn, is de nieuwe lijsttrekker van Denk in Europa. Tijdens de Europese Parlementsverkiezingen volgend jaar voert Tonça de lijst aan, de overige kandidaten zijn door de partij nog niet bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de partij op Europees niveau meedoet. Denk hoopt op twee zetels in het parlement. Tonça was vier jaar fractievoorzitter van de partij in Apeldoorn en was onder meer voorzitter van de grootste moslimfederatie Contactorgaan Moslims en Overheid. In de aankondiging noemt Tonça de EU „een unie die zich met te veel zaken bezighoudt en die te ondoorzichtig is”. Hij zegt zich binnen Europa vooral te willen richten op de thema’s migratie, klimaat en economische samenwerking. (NRC)