Eredivisie

Ajax en PSV denderen door, afgang Feyenoord

Ajax en PSV heersen als vorsten in de eredivisie. Op de rand van de winterstop, nog niet eens halverwege het competitieprogramma, hebben beide clubs al 57 keer gescoord. Zaterdag haalde PSV uit bij Heracles Almelo (0-4), dat het duel door twee rode kaarten met negen man eindigde. Ajax speelde zondag in de Johan Cruijff Arena met hekkensluiter De Graafschap. Het werd liefst 8-0. Hakim Ziyech en Daley Blind maakten allebei een hattrick. Voor Blind was dat een primeur in de eredivisie. Ajax blijft PSV volgen op twee punten. Het doelsaldo is inmiddels exact gelijk (57 voor, 7 tegen). Nummer drie Feyenoord verloor in de Kuip verrassend van het gepromoveerde Fortuna Sittard: 0-2. Lars Hutten en Ahmed El Messaoudi bezorgden Feyenoord de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is opgelopen tot tien punten. (NRC)