Auto rijdt rivier in bij Capelle a/d IJssel: 2 doden

Een 75-jarige vrouw reed met haar auto van een dijk de Hollandsche IJssel in. Zij overleefde dat niet. De man die haar achterna dook is ook overleden.

Archieffoto van een politiebus.
Archieffoto van een politiebus. Foto ANP

Een 75-jarige vrouw is maandag omgekomen doordat ze met haar auto vlak bij Capelle aan den IJssel de Hollandsche IJssel in is gereden. Dat melden de plaatselijke hulpdiensten. In de nacht van maandag op dinsdag werd bekend dat de 51-jarige man die het water in dook om de vrouw te redden ook is omgekomen.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op een dijk die aan de oostkant van Capelle aan den IJssel parallel loopt met de rivier. Hoe de vrouw te water heeft kunnen raken, is nog niet duidelijk. De man die in het water sprong, is volgens een woordvoerder van de hulpdiensten een verkeersregelaar. Die was ter plekke omdat er op de plaats van het ongeval wegwerkzaamheden zijn.

Sterke stroming

De politie maakte in de nacht van maandag op dinsdag bekend dat de man die achter de vrouw aan was gedoken is omgekomen. Eerder op maandag zei een woordvoerder van de Rotterdamse veiligheidsregio al dat de overlevingskans “nihil” was. Volgens hem was het water te koud en was de stroming te sterk. Duikers van de brandweer hebben overdag naar hem gezocht, maar moesten hun zoektocht aan het einde van de middag onverrichter zake stopzetten. De politie zocht vervolgens verder met een sonarboot.

Het lichaam van de 75-jarige vrouw is geborgen. Vanwege het ongeval werd het scheepvaartverkeer in de Hollandsche IJssel stilgelegd.