Vier doden na helikoptercrash in Portugal

De traumahelikopter stortte neer in een bergachtig gebied in de buurt van de stad Porto. Alle inzittenden kwamen om.

Archiefbeeld van een traumahelikopter.
Archiefbeeld van een traumahelikopter. Foto ANP

Bij een helikoptercrash in Portugal zijn zaterdagavond alle vier inzittenden om het leven gekomen. Dat meldde het Instituto Nacional de Emergência Médica - de Portugese medische nooddienst die de helikopter beheerde.

De traumahelikopter vloog terug richting de basis in het district Braganca nadat het een 76-jarige hartpatiënt in een ziekenhuis in Porto had afgezet. In een bergachtig gebied in de buurt van die stad stortte de helikopter neer. De oorzaak van het ongeluk is nog niet vastgesteld, maar vermoedelijk kwam het toestel in slecht weer terecht.

Twitter avatar INEMtwitting INEM Helicóptero localizado: quatro vítimas mortais a lamentar
O Instituto Nacional de Emergência Médica (INEM) informa que foi localizado, cerca das 01h30m, o helicóptero de emergência médica que se encontrava desaparecido.

Er werd een zoekactie op touw gezet om het wrak met de vier inzittenden - twee piloten, een arts en een verpleegkundige - te vinden. Meer dan tweehonderd reddingswerkers deden mee aan die zoekactie.

In de nacht van zaterdag op zondag werd het wrak uiteindelijk aangetroffen. Toen bleek dat geen van de vier inzittenden de crash had overleefd.