overname

Saxo Bank doet bod op online beleggersbank BinckBank

De Deense Saxo Bank wil online beleggersbank BinckBank overnemen. Saxo heeft 6,35 euro per aandeel geboden om BinckBank in zijn geheel over te nemen, meldde het in Amsterdam gevestigde bedrijf vrijdagavond. Dit betekent dat de Denen in totaal zo’n 428 miljoen euro overhebben voor de in 2000 opgerichte bank. Of het tot een overname komt, is volgens BinckBank nog niet zeker. De gesprekken zijn wel „in een vergevorderd stadium”. Bestuurders en toezichthouders buigen zich nu over het bod. Saxo zit met het bod flink boven de marktprijs: het aandeel BinckBank op de Amsterdamse beurs sloot vrijdag op een prijs van 4,72 euro. Vorig jaar had BinckBank circa 1,1 miljard euro onder beheer. Het bedrijf draaide een omzet van bijna 149 miljoen euro, bij een winst van 34 miljoen. (NRC)