Nederland haalt finale WK hockey na shoot-outs tegen Australië

In de reguliere speeltijd werd het 2-2, waarna Oranje in de shoot-out met 4-3 te sterk was voor de Australiërs. In de finale wacht België.

Seve van Ass (r) viert , met Billy Bakker en Jeroen Hertzberger zijn 2-0 tijdens de halve finale tegen Australië.
Seve van Ass (r) viert , met Billy Bakker en Jeroen Hertzberger zijn 2-0 tijdens de halve finale tegen Australië. Foto Koen Suyk/ANP

De Nederlandse hockeymannen hebben zaterdag de finale van het WK hockey in India gehaald. Nederland was in de beslissende shoot-out met 4-3 te sterk voor Australië, nadat het tijdens de reguliere speeltijd 2-2 was geworden. In de finale staat Nederland zondag tegenover België.

Nederland leek aan de reguliere speeltijd genoeg te hebben om Australië te verslaan. Een minuut voor tijd leidde de ploeg met 2-1, dankzij goals van Glenn Schuurman en Seve van Ass. Met nog 26 seconden te gaan schoot Australië echter alsnog de 2-2 binnen.

In de finale krijgt Nederland de kans om zijn eerste wereldtitel in twintig jaar te veroveren. Vier jaar geleden, toen het WK in Nederland plaatsvond, stond Oranje ook in de finale. Uitgerekend Australië won toen met 6-1.