Koploper PSV heeft weinig moeite met Heracles: 0-4

Het duel, waarin de Almeloërs twee rode kaarten kregen, was na 45 minuten al goeddeels beslist. PSV loopt uit op Ajax, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

PSV'er Daniel Schwaab aan de bal. Hij maakte tegen Heracles de 0-2.
PSV'er Daniel Schwaab aan de bal. Hij maakte tegen Heracles de 0-2. Foto Marcel van Dorst/ANP

PSV heeft zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo zijn vijftiende competitiezege van het seizoen behaald. Het werd 0-4 voor de Eindhovenaren, die hun koppositie in de eredivisie deze speelronde niet meer in gevaar zien komen.

Het duel werd in de eerste helft al goeddeels beslist. PSV scoorde twee keer: via Steven Bergwijn (12e minuut) en via Daniel Schwaab (33ste minuut). Toen vlak voor rust Heracles-speler Jesper Drost rood kreeg, waren de kansen van de Almeloërs wel verkeken. Ze deden nog wel wat pogingen, maar tot schoten op doel kwam het niet. PSV was nog wel een keer trefzeker.

In de 79ste minuut kopte Denzel Dumfries de 0-3 binnen. In de slotseconden van de wedstrijd moest Heracles vervolgens nog met negen man verder. Lennart Czyborra kreeg rood voor hands in het strafschopgebied. Gastón Pereiro schoot even later de vierde PSV-goal binnen.

Verlies tegen Feyenoord

Dankzij de overwinning komt PSV op 45 punten. Nummer twee Ajax staat op 40, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. PSV lag tot twee weken geleden onbedreigd op kop, maar door een 2-1-verlies tegen Feyenoord zag de club Ajax twee weken geleden dichterbij komen.

Ajax, dat woensdag nog in een spectaculair Champions League-duel met 3-3 gelijkspeelde tegen Bayern München, treedt zondag thuis aan tegen De Graafschap. Nummer drie Feyenoord, dat drie punten achter ligt op Ajax, speelt in Rotterdam tegen Fortuna Sittard.