‘Ik ben gek op alles waar suiker in zit’

‘In deze kleren?”, vraagt de 23-jarige Jasmina Lukovic als ze hoort dat ze ook op de foto moet. ‘Lok Techniek’ staat op haar zwarte capuchonvest. Op haar werkbroek stofvlekken, de neuzen van haar schoenen zijn kapot. Ze is loodgieter, maar óók model. Aankomend weekend voor Ikea, bijvoorbeeld.

Wat eet je vanavond?

„Pasta carbonara. Dus ik heb eieren, spekjes, verse slagroom, Grana Padano-kaas, knoflook.”

Kook je dat vaker?

„Deze zomer heb ik het voor het eerst geprobeerd. Ik moest van mezelf meer nieuwe dingen uitproberen, vond ik toen. Daarom ben ik ook naar het buitenland gegaan.”

Waar ging je heen?

„Ik was vijf weken ‘ticketseller’ op Mallorca. Een soort propper, maar dan voor activiteiten: partyboten, jetski’s, summer-feesten. Ik ging daarheen omdat ik het altijd heel moeilijk vond om onbekende mensen aan te spreken. Je moet altijd aan jezelf blijven werken, vind ik.”

Je drinkt veel energiedrank?

„Daar leef ik op. Ik ben er bijna verslaafd aan. Als ik het niet drink word ik gauw moe. Daar is m’n tandarts alleen niet zo blij mee. Maar ik drink dan weer geen cola: ik woon alleen en na drie keer een fles openmaken is de prik eruit, dat is niet praktisch.

„Ik ben een zoetekauw. Alles waar suiker in zit, daar ben ik gek op. Vooral toetjes. Wanneer andere op de bank een zak chips opentrekken, trek ik m’n toetje open.”