Duitse politie arresteert verdachte voor steekpartijen Neurenberg

Het gaat om een 38-jarige man, die door een dna-match in beeld is gekomen. Donderdagavond raakten drie vrouwen zwaargewond doordat ze op straat werden neergestoken.

Een politiewagen patrouilleert vrijdagavond in de Neurenbergse wijk waar de steekpartijen plaatsvonden.
Een politiewagen patrouilleert vrijdagavond in de Neurenbergse wijk waar de steekpartijen plaatsvonden. Foto Daniel Karmann/AP

De Duitse politie heeft zaterdag een verdachte aangehouden voor de drie steekpartijen donderdagavond in de stad Neurenberg. Het gaat om een 38-jarige man die door een dna-match in beeld is gekomen, aldus de politie.

Bij de steekincidenten vielen drie slachtoffers, allen vrouwen. De dader viel hen los van elkaar aan, op straat in de wijk St. Johannis. Aan het begin van de avond stak hij een 56-jarige vrouw neer, drie uur later gevolgd door een vrouw van 26. Een paar minuten later belaagde hij een 34-jarige vrouw. De vrouwen, die allemaal alleen waren, raakten zwaargewond.

Man vluchtte weg

De dader ging er na zijn gewelddaden vandoor. De politie begon een uitvoerige zoekactie, onder leiding van een speciaal veertigkoppig zoekteam. Agenten waren al eerder dicht bij een aanhouding. Een man die aan het dadersignalement voldeed, rende weg toen hij de politie zag. Hij vluchtte een gebouw binnen. Later viel de politie het appartement binnen waar de man zich verschanst zou hebben, maar dat bleek leeg. Of de vluchtende man dezelfde persoon is als de verdachte die nu vast zit, zegt de politie niet.

Over de achtergrond van de steekpartijen heeft de politie nog geen nieuwe informatie naar buiten gebracht. Het is nog onduidelijk of de verdachte bijvoorbeeld een bekende was van de autoriteiten, of wellicht in beeld was bij de veiligheidsdiensten. Zondagmiddag geven politie en justitie in Neurenberg een persconferentie over de zaak.