Dode bij crash met sportvliegtuigje op vliegveld Hilversum

Het gaat om de 36-jarige piloot. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar er zou iets zijn misgegaan bij het opstijgen.

Foto Martijn Beekman/ANP

Bij een crash met een eenmotorig sportvliegtuigje op het vliegveld bij Hilversum is zaterdagmiddag een 36-jarige man om het leven gekomen. Hij was de piloot van het toestel, meldt de politie op Twitter.

Hoe het vliegtuig precies heeft kunnen verongelukken, is onduidelijk. Op foto’s is te zien dat het toestel ondersteboven in het gras ligt. Volgens NH Nieuws lijkt het erop dat het in de problemen kwam bij het opstijgen. Het zou op dat moment flink hebben gewaaid op het vliegveld, even ten zuiden van Hilversum. Na de crash brak geen brand uit.

Twitter avatar PolitieDGV Gooi en Vechtstreek De 36-jarige piloot die vanmiddag verongelukte met zijn vliegtuig op het vliegveld in #Hilversum, is helaas overleden.

Het slachtoffer was de enige inzittende van het vliegtuig. Aanvankelijk berichtte de politie dat hij het ongeluk had overleefd, maar wel zwaargewond was geraakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de crash. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid doet volgens persbureau ANP een verkennend onderzoek.