Recensie

Recensie

Bijzondere Caravaggio 4 weken in Utrecht

Foto Helmut Newton

Op de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa in het Centraal Museum wordt de kernperiode van het Europees caravaggisme, tussen 1600 en 1630, tot leven gebracht. Met zeventig topstukken laat de expositie voor het eerst de Utrechtse caravaggisten Dirck van Baburen, Hendrick ter Brugghen en Gerard van Honthorst naast hun Europese collega’s zien. De graflegging van Caravaggio, een altaarstuk dat eigendom is van het Vaticaan, is voor het eerst in Nederland. Dit schilderij is alleen de eerste vier weken in de tentoonstelling te zien, daarna wordt het vervangen door een ander meesterwerk.

Tentoonstelling
Utrecht, Caravaggio en Europa Centraal Museum: Utrecht. T/m 24 maart 2019, daarna in München. centraalmuseum.nl