Zevenjarig meisje overlijdt in hechtenis Amerikaanse grenspolitie

Het meisje uit Guatemala zou zijn overleden aan uitdroging en uitputting. Ze was afgelopen week met haar vader aangehouden nadat ze illegaal de grens was overgestoken.

Een grenswacht controleert de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten.
Een grenswacht controleert de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Foto Russell Contreras/AP

Een zevenjarig meisje uit Guatemala is overleden terwijl ze in hechtenis was van de Amerikaanse grenspolitie. Ze zou zijn overleden aan uitputting en uitdroging, meldt The Washington Post. De immigratiedienst bevestigt haar dood.

Het meisje maakte deel uit van een groep van 163 migranten die afgelopen week illegaal de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten waren overgestoken. Ze verbleef acht uur in een opvangcentrum van de grenspolitie in Lordsburg, in de staat New Mexico, toen ze onwel werd. Volgens The Washington Post kreeg ze stuiptrekking en was haar lichaamstemperatuur meer dan veertig graden. Ze overleed in een ziekenhuis in El Paso.

Bij binnenkomst in opvangcentra worden migranten doorgaans medisch onderzocht en krijgen zij water en voedsel. Het is onbekend of dat nu ook gebeurd is. De Amerikaanse krant citeert een verklaring van de Amerikaanse douane dat het meisje al “meerdere dagen niet gegeten en gedronken had”.