Voetbal

Financieel directeur Jeroen Slop na dit seizoen weg bij Ajax

Financieel directeur Jeroen Slop vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ajax. Dat is hij in gesprekken met de raad van commissarissen (rvc) en algemeen directeur Edwin van der Sar overeengekomen. „Ik ben inmiddels twintig jaar werkzaam bij Ajax”, zegt Slop (57) op de website van de club. „Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases.” De geboren Amsterdammer laat een rijke club achter. Het eigen vermogen van Ajax was in september bijna 159 miljoen euro. Trainer Erik ten Hag en zijn spelers verdienden de afgelopen maanden ruim 60 miljoen euro in de Champions League en de huidige selectie van de nummer twee van de eredivisie is ook veel geld waard. De rvc van Ajax gaat snel op zoek naar een opvolger die in de ideale situatie door Slop kan worden ingewerkt. (ANP)