Viertal opgepakt voor afpersing tien vrouwen

De politie vermoedt dat de vier verdachten meer dan tien jonge vrouwen onder druk hebben gezet met het dreigement naaktfoto’s van hen via internet te verspreiden.

De politie heeft een man en drie vrouwen aangehouden op verdenking van afpersing.
De politie heeft een man en drie vrouwen aangehouden op verdenking van afpersing. Foto Getty Images

Een 23-jarige man en drie vrouwen zijn afgelopen week opgepakt op verdenking van afpersing. De politie vermoedt dat ze meer dan tien jonge vrouwen onder druk hebben gezet met het dreigement naaktfoto’s van hen via internet te verspreiden. De man wordt ook verdacht van verkrachting van een van de slachtoffers. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De zaak kwam aan het licht toen een vrouw uit Vlissingen aangifte deed van afpersing. Een man dreigde naaktfoto’s van haar op internet te zetten, als zij hem geen geld zou betalen. Na onderzoek kwam de politie uit bij een man uit Den Haag. Hij bleek meer vrouwen af te persen. Ook zou hij een van de slachtoffers hebben verkracht toen ze hem geld kwam brengen.

Na onderzoek van zijn telefoon en computer kwam de politie drie vrouwen van 18, 25 en 26 jaar op het spoor die mogelijk betrokken zijn bij de afpersing. De politie onderzoekt nog wat hun rol is. Tot nu toe hebben zich bij de politie tien vrouwen gemeld tussen de 18 en 25 jaar die mogelijk slachtoffer zijn van de vier. De politie houdt er rekening mee dat er meer slachtoffers zijn.

Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) liet in mei weten wraakporno harder te willen aanpakken. Hij kondigde een wetswijziging aan om de maximale celstraf te willen verhogen voor mensen die ongevraagd naaktfoto’s en -video’s van anderen verspreiden.