Shorttrack

Sjinkie Knegt mist EK in Dordrecht na ongeval met heftruck

Shorttracker Sjinkie Knegt is lange tijd uitgeschakeld na een ongeval met een heftruck. Knegt, dit jaar winnaar van olympisch zilver op de 1.500 meter, zal in ieder geval zijn Europese titel niet kunnen verdedigen tijdens de EK in Dordrecht in januari. Knegt raakte thuis in het Friese Bantega bekneld tussen een heftruck en een kozijn van de schuurdeur. Het voertuig stond niet op de handrem en rolde van een hellinkje af tegen Knegt aan, meldt schaatsbond KNSB. Hij heeft naast kneuzingen en bloeduitstortingen „fors spierletsel” aan zijn linkeronderbeen opgelopen. Knegt zal vier weken in een spalk moeten, daarna wacht een revalidatie van „zeker zes tot twaalf weken”. De Fries (29) won in november goud op de wereldbeker op de 1.500 meter in Salt Lake City en werd afgelopen weekend in Almaty tweede op de 1.000 meter. (NRC)