Provinciefonds

Provincie Utrecht krijgt voorlopig geen geld meer van het Rijk

De provincie Utrecht krijgt vanaf 1 januari voorlopig geen voorschotten meer uit het provinciefonds van het Rijk. Het gaat ongeveer vier miljoen euro per week. Dat bevestigde de provincie vrijdag na berichtgeving van RTV Utrecht. Reden is dat de provincie de jaarrekening over 2017 nog niet is opgemaakt. Dat komt omdat de accountant extra onderzoek doet naar de problemen rond de aanleg van de Uithoflijn. De trambaan tussen Utrecht Centraal en universiteitscampus is vertraagd en tientallen miljoenen duurder uitgevallen na een reeks fouten van gemeente en provincie. De trambaan kost inmiddels zo’n half miljard euro. Het is niet duidelijk wanneer de jaarrekening kan worden opgemaakt. Zodra dit is gebeurd, krijgt de provincie met terugwerkende kracht alsnog het geld uit het provinciefonds. (NRC)