Handbalsters verliezen halve finale van Frankrijk: weer geen finale

Het werd 21-27 in de halve finale van het Europees Kampioenschap. Nederland speelt zondag om het brons.

Kelly Dulfer tijdens de halve finale van het EK handbal tegen Frankrijk.
Kelly Dulfer tijdens de halve finale van het EK handbal tegen Frankrijk. Foto Franck Fife/AFP

Opnieuw zijn de Nederlandse handbalsters er niet in geslaagd de finale te bereiken van een groot toernooi. In de halve finale van het Europees Kampioenschap legde het team van bondscoach Helle Thomsen het vrijdag af tegen gastland Frankrijk. Het werd vrijdagavond 21-27.

EK, WK of Spelen, steeds haalt Nederland de laatste vier. Ze moeten zich geen trauma aanpraten, was het advies vóór de halve finale van vrijdagavond

Oranje speelde slordig in de aanval, in tegenstelling tot Frankrijk, dat wist te profiteren van fouten in de dekking en opbouw. Vooral in de tweede helft liep daardoor de achterstand op. Aan het begin van het duel lag dat anders: Nederland scoorde het openingsdoelpunt (dankzij Lois Abbingh) terwijl de Fransen langer nodig hadden om in de wedstrijd te komen.

Nederland moet nu de troostfinale spelen, op zondag tegen Roemenië. Dat team verloor eerder op vrijdag van Rusland.