Drie vrouwen neergestoken in Neurenberg, klopjacht op touw gezet

Donderdagavond werden drie vrouwen los van elkaar belaagd door iemand met een mes. Twee liepen levensbedreigende verwondingen op.

Politie-agenten bewaken een kerstmarkt in Neurenberg.
Politie-agenten bewaken een kerstmarkt in Neurenberg. Foto Daniel Karmann/AFP

In de Duitse stad Neurenberg zijn donderdagavond drie vrouwen neergestoken door een of meerdere personen, meldt de politie. De vrouwen raakten zwaargewond, twee van hen verkeren in levensgevaar. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden, dus is er een grote klopjacht opgezet.

De vrouwen werden los van elkaar belaagd. Het eerste slachtoffer, een 56-jarige vrouw, werd rond 19.20 uur neergestoken. Uren later, rond 22.45 uur, werd een 26-jarige vrouw met een mes belaagd en enkele minuten daarna een 34-jarige vrouw. Hierna nam de dader of namen de daders de benen.

‘Grote sterke man’

De politie heeft een “omvangrijke zoekactie” op touw gezet. Hierbij zijn politiehonden en een helikopter ingezet. De politie kan nog geen uitsluitsel geven over het aantal daders omdat de getuigenverklaringen verschillen. Volgens de beschrijvingen gaat het om een “grote en sterke” man tussen de 25 en 30 jaar. Hij zou een oranje joggingbroek hebben gedragen, en een zwarte of blauwe jas.

Er is nog niets bekendgemaakt over de beweegredenen van de dader of daders. De politie heeft geen melding gemaakt van een mogelijk terroristisch motief.

De steekpartijen vonden plaats in hetzelfde stadsdeel.